Efectele crizei internationale au inceput sa isi faca simtita prezenta in piata spatiilor de birouri din Romania incepand cu trimestrul al treilea, cand, pe langa prelungirea procesului de inchiriere si cresterea ratei de neocupare, au aparut dificultati determinate de inasprirea conditiilor de creditare sau chiar de limitare a acesteia, se arata intr-un studiu al companiei de consultanta imobiliara Atisreal.
“Cei mai afectati dezvoltatori sunt cei care nu au obtinut finantarea pentru toate fazele de dezvoltare ale proiectelor. In plus, in trimestrul al treilea, au inceput sa se resimta primele temperari ale activitatii de inchiriere comparativ cu 2007, situatie reflectata in cresterea pronuntata a ratei de neocupare pentru prima data in ultimii cinci ani. Practic, activitatea de inchiriere nu a mai reusit sa acopere spatiile nou livrate in piata”, se arata in studiul Atisreal, ce urmeaza a fi prezentat la Zilele Biz, in cadrul conferintei “Criza mondiala si impactul sau asupra pietei imobiliare din Romania”.

In ceea ce priveste livrarea la termen a proiectelor, consultantii Atisreal sunt de parere ca, avand in vedere evolutia economico-financiara si evolutia segmentului de birouri, nu toate proiectele de cladiri propuse vor fi finalizate.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.