In urmatorii ani, rata de neocupare pe segmentul spatiilor de birouri va creste, iar fondurile de investiti vor fi mai prudente si se vor concentra asupra unor produse capabile de yielduri mai ridicate, se arata in cel mai recent raport al companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox.


  • Rata de neocupare va creste pe segmentul spatiilor de birouri

In prima jumatate a anului 2008, rata medie de neocupare a stocului existent a fost de circa 2% si chiar sub 1% in zona centrala, iar in partea de nord a orasului procentul de neocupare a fost de aproximativ 3%.

„Pentru urmatorii doi ani, estimam ca rata de neocupare va creste putin, ramanand totusi la un nivel scazut in partea centrala a Bucurestiului. Cele mai bune yielduri in perioada analizata s-au ridicat de la minimum 5,7% in 2007 la 6,5% si se prevede ca acest nivel sa continue pe trendul ascendent pana spre circa 7% la finele trimestrului al patrulea”, afirma reprezentantii DTZ Echinox.

Mai multe detalii aflati aici.

  • Tranzactiile din retail, vedetele investitiilor

In a doua jumatate din 2007 si prima jumatate a anului curent, majoritatea tranzactiilor, respectiv 50,7% din totalul investit, s-au concentrat in segmentul de retail. Sectorul de proiecte mixte a inregistrat o cota de 23,6% din total, urmat de cele privind sectorul spatiilor pentru birouri si spatiile industriale, cu 19,9% si – respectiv – 5,8%, se arata inraportul DTZ Echinox.

„Estimam ca fondurile de investitii vor manifesta mai multa prudenta in privinta luarii deciziilor de achizitionare a unor proprietati scumpe si se vor concentra asupra unor produse capabile de yielduri mai ridicate. Acest comportament precaut va fi o consecinta a instabilitatii pietei internationale din anul acesta”, au spus reprezentantii DTZ Exhinox.

Mai multe detalii aflati aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.