Numarul tranzactiilor de inchiriere a locuintelor este in crestere fata de toamna anului trecut, intrucat persoanele care vor sa cumpere un apartament sau o casa au acces dificil la credite sau sunt derutate de evolutia pietei si prefera intre timp sa inchirieze, potrivit companiei Coldwell Banker. „Fata de aceeasi perioada a anului trecut, remarcam o crestere a numarului de chirii cu aproximativ 15% si o crestere cu 20% a cotei de inchirieri din totalul tranzactiilor noastre. (...)

In aceasta toamna foarte multi clienti, care doreau sa cumpere o locuinta, fie nemaiavand acces la credite, fie derutati de situatia pietei, au decis sa opteze pentru inchiriere cel putin pentru o perioada“, a declarat, intr-un comunicat, seful Departamentului Rezidential al companiei imobiliare Coldwell Banker Affiliates of Romania, Adrian Ghimpau.

In perioada imediat urmatoare se estimeaza o crestere a preturilor, dar si o „usoara sofisticare a celor care inchiriaza“, mult mai atenti la conditii, dotari sau acces, potrivit sursei citate.