Romania a inregistrat in ultimul an o crestere de 25% pana la 40% pentru chiriile unor locatii cheie de pe principalele artere din Bucuresti, precum si din orase ca Brasov, Timisoara, Constanta, Iasi si Cluj Napoca, in timp ce pe segmentul de centre comerciale, chiriile au ramas la acelasi nivel, se arata in cel mai recent raport al companiei de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield.

Potrivit consultantilor, chiriile din centrele comerciale s-au mentinut la acelasi nivel in 2008, deoarece competitia este in crestere, iar dezvoltatorii incearca sa atraga cel mai bun mix de chiriasi.

“In materie de stoc, avem putine proiecte de centre comerciale dominante (amplasate in oras, cat mai central si cu un mix deosebit de chiriasi) si o disponibiliate redusa a spatiilor comerciale stradale de pe bulevardele principale, iar aceasta situatie determina mentinerea chiriilor, poate o usoara urcare a lor in cazul centrelor comerciale principale”, a declarat Razvan Gheorghe, Director General al Cushman & Wakefield Romania, adaugand ca centrele comerciale situate in afara oraselor pot inregistra o usoara scadere a chiriilor.

In Europa, vanzarile din luna iulie au scazut cu 2,8%, in conditiile unei previziuni de 2,1% si in ciuda acestei incetiniri globale, activitatea de inchirieri a ramas puternica pe continent, desi retailerii sunt tot mai selectivi cu privire la locatie. Dintre pietele din vestul Europei, Austria si Olanda au inregistrat cresteri de 35%, respectiv 20% pentru chiriile de pe “high street” din locatiile cheie ale marile orase, arata acelasi raport.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.