Jumatate dintre cei care vor sa isi cumpere locuinta nu o fac inca pentru ca asteapta ieftinirea proprietatilor.

Potrivit unui sondaj efectuat de agentia imobiliara Mediacity in parteneriat cu portalul HotNews.ro, pe un esantion de 8.351 de respondenti, 50% dintre cei chestionati au spus ca vor sa isi cumpere o locuinta. 28% insa nu cumpara in momentul de fata deoarece nu au bani sau posibilitate de finantare, in timp ce 22% au spus ca asteapta stabilizarea, respectiv ieftinirea preturilor.

„Acest indice de 22% se explica prin aceea ca in ultimele luni s-a comunicat in mod extensiv ca preturile vor scadea, iar acum cumparatorii asteapta sa vada cand se va intampla acest lucru. In ce priveste apartamentele noi insa, preturile nu pot inregistra o scadere semnificativa, ci doar usoare ajustari datorate recentelor modificari de preturi pentru materialele de constructii“, informeaza Mediacity.

Potrivit sondajului, 13% dintre persoanele chestionate nu vor sa isi cumpere casa pentru ca piata bancara este instabila.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.