Preturile mari practicate pe piata rezidentiala au relansat moda constructiei de case in regie proprie. Viitorii proprietari trebuie sa se fereasca insa de mai multe capcane care le pot da peste cap calculele initiale.
«Mi-am cumparat, recent, o mica proprietate in apropierea Campinei, pentru care am platit aproximativ 30.000 de euro. Exista deja o casa de 80 mp, pe care o voi consolida, izola si ii voi reface compartimentarile interioare ca sa sporesc confortul. Costurile anticipate de mine vor depasi, probabil, 50.000 de euro. Dar e bine daca ne uitam cat costa o locuinta in perioada asta, cu toate reducerile despre care se vorbeste atat», spune inginerul Stefan Tache.

De altfel, varianta adoptata de Tache este una des intalnita. Achizitionarea unei proprietati mai vechi si renovarea acesteia este totusi destul de costisitoare din cauza adaptabilitatii reduse a imobilelor vechi. Cealalta optiune este cumpararea unui teren pe care sa se construiasca locuinta dorita de proprietar. Evident si aceasta are problemele ei, lipsa utilitatilor, a drumurilor de acces si, in functie de zona unde este terenul, departarea de facilitatile de aprovizionare cu materiale, fiind doar cateva dintre ele.


Despre autor:

Capital

Sursa: Capital


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.