Scaderea preturilor pe segmentul rezidential in Arad a fost cauzata atata de criza financiara internationala, cat si de o criza interna de lichiditati aparuta in urma noilor conditii de creditare din sistemul bancar, afirma consultantii agentiei imobiliare Real Investments, din Arad.
“La toate acestea trebuie sa adaugam si factorul psihologic generat in urma mediatizarii excesive a crizei economice internationale. Un lucru de care nu se tine cont este faptul ca, spre deosebire de alte tari din Europa, in Romania numarul de proprietari este foarte mare, aceasta fiind un atu pentru vanzarea si cumpararea de noi imobile”, sustin reprezentantii Real Investments.

Potrivit acestora, la inceputul anului, metrul patrat in ansamblurile rezidentiale noi din Arad era in jur de 1.000 euro, in timp ce acum preturile au coborat pana la 850 euro/mp.

“Se observa o scadere a interesului pentru locuinetele vechi, deoarece acestea au preturi aproape egale cu cele noi, insa finisaje inferioare. Majoritatea locuintelor noi sunt construite din caramida porotherm si izolate cu polistiren, avand astfel un plus in competitia cu cele vechi”, explica agentii Real Investments.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.