Presedintele Continental Hotels, Razvan Enache, vede in perioada urmatoare o reasezare a pietei hoteliere romanesti, prin scaderea investitiilor si afectarea circuitelor turistice, care va da insa posibilitatea clientilor de a percepe mai bine raportul calitate/pret.

“Cred ca va fi recesiune, ramane de vazut in ce masura ne va afecta pe noi (n.r -piata hoteliera autohtona). Probabil abia acum se va vedea cine stie sa faca hoteluri. Evident ca vor fi afectate circuitele turistice, vor exista caderi de investitii, insa clientii vor fi mult mai activi in a face comparatii, se vor astepta la servicii peste medie si la preturi accesibile”, a declarat, pentru Wall-Street, Razvan Enache, presedinte Continental Hotels.

Pentru seful lantul hotelier Continental Hotels, criza financiara inseamna mutarea interesului de pe “cresterea artificiala a valorii de real-estate” pe cash-flow. “La ora actuala nu valoarea de real-estate este importanta, ci posibilitatea de a genera venituri suficiente pentru a plati creditul respectiv. In acest moment criza nu ne afecteaza planul de investitii, lantul Continental poate face dovada unui cash-flow”, spune Enache, care pune extinderea lantului hotelier pe baza resurselor proprii, dar si creditarii.

Astfel, Continental Hotels va continua investitiile bugetate pentru acest an, de peste 20 milioane de euro, urmand ca anul viitor sa aloce 40 milioane de euro dezvoltarii retelei de hoteluri Continental Hotels si in paralel a noului brand de doua stele, Hello Hotels. Pana in prezent s-a investit aproximativ jumatate din bugetul anuntat pentru urmatorii ani, de 140 milioane de euro.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.