Un teren de proasta calitate fie nu va putea fi folosit pentru construirea unei case, fie va necesita investitii consistente pentru a putea fi utilizat.
Piata terenurilor este afectata de criza, iar preturile bat pasul pe loc. In prezent, cerere mai exista doar pentru suprafetele mici. „Cele mai cerute sunt loturile de teren de 500 de metri patrati“, spune Calin Clinciu, director de comunicare la compania Euroest. Cei care vor sa-si construiasca o locuinta pot gasi un teren la un pret rezonabil, dar o afacere aparent profitabila se poate transforma intr-un esec. Astfel, cei care doresc un teren pentru casa nu trebuie sa ia in calcul doar pretul. Se pot alege cu un teren ieftin pe care fie nu se poate construi, fie cheltuielile pentru ridicarea locuintei sunt mult mai mari din cauza compozitiei solului.
Specialistii spun ca, in general, terenul trebuie sa aiba o dimensiune minima, stabilita in functie de zona, prin reglementarile urbanistice.

Zona influenteaza si dimensiunile viitorului imobil. Astfel, in ceea ce priveste spatiul ocupat, acesta este stabilit, tot prin regulament, de Procentul de Ocupare a Terenului (POT).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.