Gigant Construct intentioneaza sa construiasca alte 1.500 de locuinte cu 200 de milioane de euro. Analistii imobiliari spun ca scaderea pretului cu pana la 20% nu este o solutie viabila.
Preturile locuintelor noi au atins in acest an o valoare mult prea mare pentru buzunarul clasei mijlocii. Au fost patru luni de stagnare a pretului acestor apartamente, iar in luna septembrie s-a inregistrat prima scadere, ce-i drept, nu semnificativa. Indicele imobiliar lansat de Colliers arata ca din mai si pana in august pretul mediu a fost de 1.909 euro/mp, in luna septembrie pretul mediu ajungand la 1.900 euro pe metru patrat.

Pana acum, din cauza vanzarilor scazute, unii dezvoltatori au „mascat” unele reduceri de pret prin promotii. Astfel, fie cumparatorii primeau locul de parcare si boxa gratuite, fie primeau o masina. In unele cazuri, era inclus si mobilierul.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.