Preturile apartamentelor confort doi sunt in scadere, iar specialistii spun ca lipsa creditelor va face ca valoarea acestora sa scada si mai mult.
In cateva luni, pretul garsonierelor din cartiere a scazut cu aproximativ 10.000 de euro.

Bancile au decis sa nu mai acorde credite pentru locuinte doi si trei, ceea ce va face ca numarul cererilor pentru acest segment de locuinte sa scada. Interesant este faptul ca decizia bancilor afecteaza o piata mica pentru care se inregistra totusi o cerere foarte mare. Din cauza suprafetelor mici, multi dintre cei care isi doreau neaparat o locuinta optau pentru o astfel de varianta. Acest lucru s-a vazut in preturi. In urma cu doar cateva luni, proprietarii de apartamente si garsoniere confort doi sau trei cereau peste 1.500 de euro/metrul patrat util.

Pentru garsonierele confort doi situate in cartiere cautate, cum ar fi Drumul Taberei, Titan sau Militari, cu suprafete utile de 22-25 de metri patrati, proprietarii cereau 50.000-53.000 de euro, dar existau si oferte de 60.000 de euro pentru astfel de locuinte.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.