De data asta nu l-am gasit intr-un club de noapte distrandu-se cu fetite vesele si sampanie scumpa, ci in actele unei tranzactii imobiliare de milioane de euro. Codin Maticiuc, zis si Poponet, baiatul de bani gata, a ajuns sa fie si stapan pe un parc din centrul Capitalei.
3.600 de metri patrati de spatiu verde, cunoscut sub numele de Parcul Duca, au ajuns in posesia firmei familiei lui Poponet in 2005 si de atunci a incercat prin toate mijloacele sa-l distruga, pe teren fiind proiectat un ansamblu rezidential. Dupa ce a obtinut toate avizele de care avea nevoie, inclusiv autorizatia de constructie de la Primaria Sectorului 1, petrecaretul a vandut parcul la sfarsitul anului trecut unei societati infiintate de doar o luna, primind in schimb noua milioane de euro. Acum, spatiul verde este in pericol, peste 100 de copaci urmeaza sa fie defrisati. Singurii care vor sa salveze parcul sunt oamenii din zona, ei dorind sa-l adopte. Cea mai buna varianta ar fi exproprierea pentru cauza de utilitate publica, exact ca in cazul Bordei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.