Potrivit PUG, Bucurestiul are o suprafata de 22.800 de hectare, cu aproape o mie de hectare mai putin decat suprafata reala. Con­silierii l-au votat, desi fuse­sera avertizati asupra ilega­litatii. La pretul zilei, un hectar in Bucuresti valo­reaza 15 milioane de euro, iar o mie de hectare, 15 miliarde. Bani care intra, cel mai probabil, in buzunarele rechinilor imobiliari.

Consiliul General al Munici­piului Bucuresti a aprobat planul urbanistic general (PUG) al Capitalei la data de 21 decembrie 2000. Un astfel de plan nu poate fi aprobat si nici intra in vigoare daca nu are toate avizele prevazute de lege. Planul Urbanistic General al municipiului Bucuresti are avizele cerute - MLPAT, MAp, Ministerul Sanatatii, MIRA, SRI, Pompieri, Apararea Civila, RADET ori Apele Romane. Alaturi de acestea, pe lista de avize favorabile se regasesc cele doua insti­tutii fundamentale: Oficiul National de Cadastru si Geodezie si OCAOTA (Oficiul de Cadastru Agricol si Organizarea Teritoriului). Cercetarea acestor doua ultime documente enumerate ne-a produs o uriasa surpriza: cele doua avize sunt nefavorabile! Atat directorul de la Cadastru cat si cel de la OCAOTA au pus in vedere Primariei, condusa pe atunci de Viorel Lis: "Suntem in imposibilitatea de a va acorda aviz favorabil pentru PUG al Municipiului Bucuresti".

Refuzurile acestor institutii de a acorda avize, fara de care Planul Urbanistic General al Bucurestiului este ilegal, au la baza motive extrem de grave. Principalul este acela ca din PUG-ul Bucurestiului lipsesc nu mai putin de 1000 de hectare. Ambele adrese acuza ca suprafata de teren din PUG - 22.800 de hectare - este mai mica cu aproape 1000 de hectare de cea reala - 23787 de hectare - insusita de Comisia Nationala de Statistica si de Oficiul de Cadastru, Geodezie si Cartografie a municipiului Bucuresti.