Romania si-a mentinut in august pozitia de lider in Uniunea Europeana, in functie de cresterea productiei din sectorul constructiilor, cu un avans de 28,5% fata de perioada similara din 2007.

Romania a inregistrat lunar, in perioada martie-august, cele mai mari ritmuri de crestere a productiei sectorului de constructii in comparatie cu intervalul similar al anului precedent, in contextul in care la nivel european piata de profil a scazut sau a inregistrat un avans de maxim 0,1%, potrivit Eurostat.

Productia din sectorul de constructii a crescut in august, comparativ cu luna similara din 2007, in noua state si a scazut in patru, pentru restul tarilor membre datele nefiind disponibile.

Cele mai mari avansuri ale productiei au fost inregistrate in Romania, Slovacia (+10,4%) si Slovenia (+9,3%), in timp ce la polul opus s-au situat Spania si Portugalia, cu scaderi de 8,4%, respectiv de 6,3%.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.