Compania de consultanta imobiliara EuroMetropola prezinta un studiu referitor la standardele romanesti de clasificare a birourilor, conform unui comunicat remis redactiei CorporateNews.
In Bucuresti foarte multe cladiri de birouri sunt prezentate ca fiind de clasa A, desi in realitate nu se incadreaza in totalitate in parametrii agreati la nivel international. Potrivit standardelor internationale BOMA (Building Owners and Managers Association), spatiile de birouri sunt clasificate in functie de locatie, design, instalatii si echipamente. Astfel, pe langa un amplasament ultracentral si accesibil, design modern, o calitate superioara a finisajelor si a facilitatilor, un office building clasa A trebuie sa ofere min. 10.000 metri patrati suprafata inchiriabila (minim 1000 metri patrati / nivel) si minim 1 loc de parcare la 100 metri patrati inchiriati.

"Piata romaneasca nu a adoptat inca un sistem de clasificare a imobilelor de birouri. Daca ne-am raporta strict la suprafata impusa de standardele internationale, stocul de cladiri clasa A din Bucuresti s-ar reduce considerabil. La ora actuala, clasa A se traduce pe piata locala prin locatie ultracentrala sau centrala, un nivel superior al finisajelor, sisteme complexe de climatizare (ex: ventiloconvertor cu aport de aer proaspat), perete cortina din sticla. Putem spune ca birourile bucurestene incadrate in clasa A se apropie de standardele internationale prin finisaje si amenajari", afirma consultantii EuroMetropola.


Despre autor:

Corporatenews

Citeste articolul integral in Corporatenews

Sursa: Corporatenews


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.