Potrivit Colliers, in luna septembrie BREI-Vechi a scazut cu 5% fata de luna precedenta si BREI-Nou s-a mentinut stabil.

“Fata de cele trei luni de vara care au consemnat vanzari scazute, luna septembrie a fost marcata de o crestere a interesului cumparatorilor, aflati si sub presiunea introducerii noilor norme BNR. Totusi, nesiguranta manifestata in sistemul bancar local si international la care s-a adaugat instabilitatea pietelor bursiere au impiedicat multi cumparatori de apartamente sa finalizeze tranzactiile”, se arata in aceeasi analiza.

BREI-Vechi nu a inregistrat fata de luna trecuta nicio apreciere in cele 6 sectore ale capitalei. Daca sectoarele 5 si 2 au scazut cu doar 1%, iar sectorul 6 cu 2%, la polul opus se afla sectorul 1, care dupa doua cresteri consecutive a scazut in luna septembrie cu 13% fata de luna august.

Citeste si:

BREI-Nou a inregistrat o scadere insesizabila, de sub 1%, avand astazi valoarea de 1.900 de euro/mp, trecand astfel aproape jumatate de an de la ultima schimbare semnificativa pe acest segment de piata.

“Luna octombrie nu se anunta a fi mai incurajatoare pentru piata rezidentiala. Odata cu intrarea in vigoare a noilor norme BNR si pe un fundal international dominat in continuare de incertitudine, luna urmatoare nu prezinta un potential de crestere din punctul de vedere al indicelui BREI”, mentioneaza analiza Colliers.