Are 24 de ani si este primul expat din echipa Colliers International Romania, ocupandu-se de fondurile de investitii si de tranzactiile mai mari de 20 de milioane de euro cu dezvoltatori de spatii de birouri, retail si industriale. Blake Horsley, originar din Noua Zeelanda, spune ca piata imobiliara locala are un potential ridicat, iar criza globala si costul finantarilor au impins multi investitori catre Romania.

„La nivel global, in piata imobiliara este o criza, insa costul finantarilor a incetinit lucrurile in Europa si a impins multi investitori catre Romania. Cred ca, intr-adevar, criza internationala are un rol important in evolutia pietei locale, insa ceea ce conteaza cel mai mult este raportul dintre cerere si oferta”, ne-a declarat Blake Horsley (foto), Investment Sales in cadrul companiei de consultanta imobiliara Colliers International.

In piata rezidentiala din Romania se simte o lipsa de incredere, explica Horsley, insa pe langa ceea ce se intampla efectiv in piata, presa produce alte valuri si influenteaza opinia publica.

„Am venit in Romania in urma cu sase luni si am asistat la cateva tranzactii, toate incepute in anul 2007. Primele trei luni au fost dominate de un sentiment de confuzie, dar acum fondurile sunt din nou active in piata si se simte o schimbare”, afirma expatul Colliers.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.