Cheltuielile operationale de administrare a cladirilor, in principal taxele imobiliare si utilitatile, au dus la o majorare a cheltuielilor de intretinere pentru spatiile de birouri, care au crescut cu pana la 15% in prima jumatate a anului, arata ultimul studiu al companiei de consultanta imobiliara Atisreal.
„Pentru al patrulea semestru consecutiv, cheltuielile operationale au crescut. Cheltuielile de intretinere pentru birourile de clasa A au crescut cu 10-15 % comparativ cu semestrul al doilea din 2007, situandu-se in prezent intre 4-4,5 euro/mp/luna, in timp ce cheltuielile pentru spatiile de clasa B inregistreaza un nivel similar cu cel din a doua jumatate a lui 2007, variind intre 3-3,5 euro/mp/luna”, sunt de parere consultantii Atisreal.

De asemenea, chiriile lunare pentru spatiile de parcare au inregistrat o rata de crestere intre 50-75% si chiar mai mare in zonele centrale, in functie de zona si de numarul de locuri de parcare disponibil raportat la suprafata inchiriabila.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.