In zona in care Gigi Becali se lauda ca isi ducea oile la pascut au rasarit recent cvartale de blocuri, adevarate cartiere. Apartamente cu doua camere la preturi care depasesc bariera bunului-simt se vand in Pipera ca painea calda.

Pentru doua camere la blocuri construite exact langa soseaua de centura a Capitalei, dezvoltatorii imobiliari cer minimum 200.000 de euro. Un vis pe care nici Ceausescu nu l-ar fi crezut realizabil….

Pipera a deveni noul „rai” al snobilor. Daca la vile preturile au sapte zerouri, in euro, nici apartamentele blocurilor ce rasar din spatele cartierelor de vilute nu se lasa mai prejos. Proiectul „Liziera”, alaturi de CityLights, de exemplu, da masura snobismului la care s-a ajuns. Acolo unde mai ieri pasteau oile lui Gigi Becali, astazi se inalta, mandre, cartiere intregi. La fata locului, daca vrei sa vezi cum se construieste, ce calitate au materialele folosite si dotarile, nu poti afla nimic. Bodyguarzii sunt extrem de vigilenti cu viitorii proprietari de apartamente. Esti indrumat catre „reprezentanta”, la showroom, unde poti admira cateva schite frumos colorate, ca si visele celor care vor sa se mute la bloc in Pipera. Culmea, unele din blocuri sunt construite exact in spatele vilelor considerate de lux, de poti sa schimbi din apartament cu telecomanda proprie programul TV la care se uita vecinii mai bogati, de la vila. Daca in weekend se mai incinge si un gratar, ai sansa sa admiri de sus cum se distreaza cei din cartierul de vile. Insa si blocurile sunt inghesuite la limita maxima admisa de normele din constructii, asta datorita si preturilor extrem de ridicate la care sunt evaluate terenurile in Pipera.

Preturi de neam prost
In Pipera, un apartament cu doua camere nu putea avea dimensiuni normale. Undeva la maximum 70 de metri patrati, sa spunem. La proiectul „Liziera”, de exemplu, de garsoniere nici nu s-a auzit. Iar cel mai mic apartament cu doua camere masoara 104 metri patrati. Pretul este si el pe masura. Initial ti se comunica 1.400 de euro per metru patrat de constructie, plus TVA. Astfel, apartamentul de la etajul zece, de la granita cu porumbul, ajunge la modicul pret de 173.000 de euro. Cu TVA, la 206.000 de euro. Pretul nu include partile comune (ghena, scarile, casa liftului etc.), care au si ele cota indiviza pentru fiecare amator de lux de Pipera. Urmatorul ca pret, un apartament de 120 de metri patrati, ajunge sa coste cat o vila in Bragadiru sau Pantelimon: 228.000 de euro


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.