Randamentele medii au crescut in primul semestru pe toate segmentele pietei de real estate dupa 5 ani succesivi de evolutie descrescatoare, ca urmare a incertitudinii generale de pe piata, coroborata cu disponibilitatea limitata a finantarilor si scaderea capitalizarii pentru unele companii.

"Randamentele pentru spatiile de calitate sunt in crestere. Pentru birouri acestea au crescut de la 6% in semestrul 1 din 2007 pana la 6,5-6,75% in prezent, in timp ce pentru birourile de clasa B randamentele sunt mai mari, atingand 7,75-8,25% de la nivelul de 7,5-8% atins in primul semestru din 2007.

O evolutie similara a fost inregistrata de randamentele pentru centrele comerciale si proprietatile industriale, care au crescut cu 50-75 puncte procenuale, atingand in prezent 7,5-7,75%, respectiv 8,25-8,75%", sustin reprezentantii companiei de consultanta imobiliara Atisreal.

Acestia mai spun ca trebuie totusi mentionat faptul ca nu au fost incheiate tranzactii care sa sustina cifrele de mai sus, randamentele mentionate reprezentand atat informatiile disponibile pe piata, cat si asteptarile vanzatorilor si cumparatorilor.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.