Ca urmare a crizei subprime, jucatorii din piata imobiliara locala au intrat in stand-by, iar bancile acorda tot mai greu finantare, aceasta fiind o perioada a negocierilor. In conditiile actuale ale pietei, vor rezista cumparatorii care au cat mai mult capital si vor miza pe el.

“Au fost foarte multe negocieri in acest an si foarte dificile. Incepeai negocierile si aveai un plan bine stabilit, insa intre timp piata se deteriora si la sfarsitul negocierilor, oferta se schimba. Atunci proprietarii refuzau si intrau din nou cu produsul in piata si incercau sa-l vanda”, ne-a explicat Georgiana Anghelus, consultant in cadrul diviziei de investitii a companie Colliers International.

Ce sanse avem sa mai asistam la alte tranzactii finalizate pana la sfarsitul anului? Raspunsul il aflati aici.

Citeste si:


  • Locul 1: RREEF Real Estate- Upground Estates

La sfarsitul lunii mai, compania de investitii imobiliare RREEF Real Estate, parte a grupului german Deutsche Bank, a achizitionat pentru 340 milioane de euro un proiect imobiliar in Bucuresti, care cuprinde ansamblul rezidential Upground si doua imobile de birouri, dezvoltate de un grup de oameni de afaceri din Grecia si Marea Britanie. Tranzactia a fost o vanzare-cumparare la termen (forward purchase), urmand ca proiectele sa fie achizitionate la finalizarea constructiei si a reprezentat cea mai mare tranzactie imobiliara din Romania.

Restul topului il gasiti aici.