Tranzactiile imobiliare finalizate in primele noua luni ale anului au depasit un miliard de euro, cea mai importanta fiind vanzarea-cumparare la termen realizata de catre RREEF Real Estate pentru 340 milioane de euro. Tranzactiile de mari dimensiuni au fost incepute in 2007, iar valoarea totala este cu aproximativ 50% mai mica fata de valoarea tranzactiilor finalizate in aceeasi perioada a anului trecut.

Ca urmare a crizei subprime, jucatorii din piata imobiliara locala au intrat in stand-by, iar bancile acorda tot mai greu finantare, aceasta fiind o perioada a negocierilor. In conditiile actuale ale pietei, vor rezista cumparatorii care au cat mai mult capital si vor miza pe el.

“Au fost foarte multe negocieri in acest an si foarte dificile. Incepeai negocierile si aveai un plan bine stabilit, insa intre timp piata se deteriora si la sfarsitul negocierilor, oferta se schimba. Atunci proprietarii refuzau si intrau din nou cu produsul in piata si incercau sa-l vanda”, ne-a explicat Georgiana Anghelus, consultant in cadrul diviziei de investitii a companie Colliers International.

Ce sanse avem sa mai asistam la alte tranzactii finalizate pana la sfarsitul anului? Raspunsul il aflati aici.


  • Locul 1: RREEF Real Estate- Upground Estates

La sfarsitul lunii mai, compania de investitii imobiliare RREEF Real Estate, parte a grupului german Deutsche Bank, a achizitionat pentru 340 milioane de euro un proiect imobiliar in Bucuresti, care cuprinde ansamblul rezidential Upground si doua imobile de birouri, dezvoltate de un grup de oameni de afaceri din Grecia si Marea Britanie. Tranzactia a fost o vanzare-cumparare la termen (forward purchase), urmand ca proiectele sa fie achizitionate la finalizarea constructiei si a reprezentat cea mai mare tranzactie imobiliara din Romania.

Restul topului il gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.