Micii proprietari spanioli, care au facut credite pe 20-30 de ani pentru a-si cumpara un apartament, sunt loviti in plin de criza financiara, care a determinat cresterea ratelor lor lunare.
"Daca va continua situatia asta, va trebui in cele din urma sa vand sau sa fac cadou bancii apartamentul", spune Francisco Gonzalez, paznic de imobile la Madrid, care are acum doua locuri de munca pentru a-si putea acoperi rata la apartament si cheltuielile.

In atmosfera de optimism a boomului economic spaniol, el si sotia lui originara din Mexic au cumparat in 2005 un apartament de 40 de metri patrati in vestul Madridului, contractand o ipoteca cu dobanda variabila, ca 90% dintre cei care isi cumpara case in Spania. Cuplul are de platit un imprumut de 215.000 euro pe 30 de ani si si-a vazut ratele crescand de la 840 de euro la 1.300 in ultimii trei ani, scrie NewsIn.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.