Dezvoltatorul AFI Europe va inaugura anul viitor centrul comercial AFI Controceni Park, acesta fiind in prezent aproape in totalitate inchiriat. Reuven Havar, managerul general al AFI Europe Romania, descrie motivele pentru care un dezvoltator nu trebuie sa se grabeasca cu inchirierea unui mall si care este momentul cel mai bun pentru deschiderea unui centru comercial.

„Mall-ul este in prezent inchiriat in proportie de aproximativ 90%, insa am oprit procesul de inchiriere. Ca dezvoltator, daca vrei sa obtii un profit bun, nu trebuie sa te grabesti cu inchirierea spatiilor comerciale. Intai semnezi contractul cu constructorul si abia dupa ce iti faci o idee asupra pretului pe metru patrat de constructie poti incepe procesul efectiv de inchiriere”, a explicat Reuven Havar (foto), managerul general al AFI Europe Romania.

AFI Europe Romania mai are in dezvoltare si un proiect in Arad, AFI Palace Arad, ce cuprinde 33.000 mp de spatii comerciale si 12.000 mp de spatii de birouri, investitia fiind estimata la 100 milioane de euro.

„Centrul comercial din Arad este inchiriat in proportie de 10%, insa nici acolo nu ne grabim cu inchirierile. Chiar daca in imediata noastra apropiere se construieste un alt mall (n. r.: Atrium Center Arad), nu ne facem probleme in ceea ce priveste chiriasii. In piata de retail, in special, ne bazam pe puterea brandului nostru, iar daca nivelul chiriilor este mai ridicat, cu siguranta este motivat”, a adaugat managerul general al AFI Europe Romania.

Reuven Havar descrie AFI Cotroceni Park ca fiind un „proiect dramatic” si povesteste cum, atunci cand a trebui sa aleaga constructorul, jucatorii din piata locala s-au ferit sa isi asume riscurile unui proiect de aceste dimensiuni.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.