Cei care intentioneaza sa demoleze un perete al casei sau chiar o cladire trebuie sa declare deseurile rezultate la primarie si sa astepte angajatii Agentiei de Mediu sa le cantareasca si sa le ia.
Ministrul Mediului, Attila Korodi, a anuntat joi ca deseurile provenite din demolarea unui perete din casa, sau chiar casa in sine, ori o cladire, nu vor mai putea fi lasate in strada, depozitate langa ghena de gunoi sau in fata scarii de bloc,arata Cotidianul. Cel care are in plan astfel de lucrari va trebui sa anunte primaria de aceste intentii, potrivit unui proiect de act normativ care ar urma sa fie aprobat intr-o sedinta de guvern viitoare. Apoi va trebui sa completeze un formular la primarie, pe baza caruia Municipalitatea anunta firma de salubrizare care actioneaza pe teritoriul unde se efectueaza lucrarea.

Firma va veni si va prelua toata cantitatea de deseuri provenite din constructii, cantarita si trecuta intr-un registru special.

Intreaga procedura nu se termina, insa, aici. Dupa ce molozul a fost luat, proprietarul trebuie sa se duca la Agentia Regionala pentru Mediu pentru a-l declara. "Vom veni cu o hotarare de guvern care pleaca de la simplul fapt de demolare a unei cladiri si care trebuie sa aiba o aproximare a deseurilor rezultate in urma demolarii constructiei. Cantitatea de deseuri va fi anuntata la Agentia de Protectia Mediului si va exista un flux de urmarire a molozului pentru a ajunge la depozite conforme de deseuri industriale", a declarat Attila Korodi, ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile.

Ministrul spera ca in fiecare oras mare din Romania sa se investeasca in ridicarea unor depozite pentru deseurile provenite din constructii. "Sper ca viitorul Guvern sa mearga mai departe si sa decida ca, la nivel national, o parte importanta din deseurile din constructii sa fie utilizata ca material de baza in constructii de infrastructura", a adaugat ministrul, citat de Green-Report.

O astfel de reglementare referitoare la deseurile provenite din demolari este necesara in conditiile in care constructiile de parcuri imobiliare au luat amploare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.