"Hotelul Damnat" din Coreea de Nord este plasat de analisti pe primul loc in clasamentul afacerilor nerentabile de pe piata mondiala de real estate. Chiar daca anii de boom de care s-au bucurat unele piete de real estate au adus castiguri uriase investitorilor, nu toti cei care au pariat pe acest sector au avut de castigat.

Vestile negative legate de pietele imobiliare curg fara incetare, iar proprietarii de case asteapta cu sufletul la gura sa vada pana unde se va ajunge. Analisti sustin insa ca pierderile sectorului pentru urmatorii doi ani nu vor fi suficiente pentru a sterge castigurile realizate in anii de boom imobiliar de pana acum.

Cu toate acestea, nu toti investitorii din sectorul imobiliar sunt atat de norocosi. Publicatia britanica "Times" a realizat un clasament al celor mai proaste investitii imobiliare din istorie, iar in cazul lor pierderile sunt aproape irecuperabile.

Guvernul nord-coreean se straduieste de ani de zile sa finalizeze constructia Hotelului Ryugyong sau cum este cunoscut acum, "Hotelul Damnat".

Cladirea in forma de piramida localizata in centrul cartierului Pyongyang a fost conceputa ca un simbol al guvernarii comuniste, insa constructia a fost oprita in repetate randuri din lipsa de fonduri.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.