Sosirea studentilor in cautare de cazare, in Bucuresti, forteaza cresterea chiriilor, comparativ cu lunile de vara. Studiu "Adevarul": In aceasta perioada, garsonierele sunt foarte scumpe de inchiriat, pe cand apartamentele cu mai multe camere sunt mai ieftine.
Apartamentele vechi cu mai mult de trei camere sunt cele mai convenabile pentru inchiriat, raportat la costul pe camera. Cele mai scumpe chirii pentru locuinte mobilate standard, raportat la numarul de camere, sunt, in aceste zile, la garsoniere, indica o monitorizare a siteurilor imobiliare neogen.ro si anuntul.ro facuta de reporterii “Adevarul”.

Garsoniere: 350-700 de euro

Garsonierele din Bucuresti pot fi inchiriate la sume care difera in functie de locul in care sunt pozitionate si de dotari. Cele mai ieftine locuinte (zonele verzi) sunt situate in sudul orasului si pot fi inchiriate cu pana la 350 de euro lunar. Zone acceptabile ca pret (zonele portocalii) sunt, in general, amplasate mai departe de centru, dar in vecinatatea statiilor de metrou.

Aici, chiria pentru o garsoniera mobilata standard se apropie de 400 de euro lunar. Cele mai scumpe (zonele rosii, pe harta) sunt zonele aflate in centrul Capitalei, Unirii, Piata Alba Iulia, Universitate, unde chiria pentru o garsoniera mobilata lux se apropie de 700 de euro lunar.

2 camere: 470-800 de euro

La cele mai mici preturi, 470-500 de euro lunar (zonele verzi), pot fi inchiriate apartamente cu doua camere mobilate standard in zone precum Drumul Taberei, Militari, Brancoveanu si Giurgiului.

Preturile medii (zonele portocalii) pentru acest tip de locuinte variaza intre 550 si 600 de euro lunar si sunt situate in zonele Obor, Oltenitei, Panduri si Eroii Revolutiei.

Chiriile in cazul apartamentelor cu doua camere pot ajunge la 800 de euro lunar (zonele rosii), mai ales in zonele Cismigiu, Unirii, Romana si Dorobanti.

3 camere: 500-1.000 de euro

Chiriasii care cauta locuinte cu trei camere mobilate standard trebuie sa fie pregatiti sa scoata din buzunar chiar si 1.500 de euro lunar.

Cele mai ieftine (zonele verzi) pot fi inchiriate pentru aproximativ 500 de euro lunar si se gasesc in Pantelimon si Militari. Brancoveanu si Dristor sunt zone medii ca pret (zone protocalii), in care apartamentele cu trei camere pot fi inchiriate cu 700-750 de euro lunar. Cele mai scumpe apartamente cu trei camere (zonele rosii) se gasesc in Unirii si Baneasa, unde chiria costa intre 1.000 si 1.500 de euro lunar.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.