Specialistii din cadrul companiilor imobiliare spun ca unii investitori vor intarzia cu trei-sase luni predarea apartamentelor din blocurile noi

Numarul unitatilor locative care vor fi finalizate pana la sfarsitul acestui an va fi mult mai mic decat se anticipa, deoarece in unele proiecte imobiliare exista intarzieri.

Nu mai putin de 2.000 de apartamente dintre cele care ar fi trebuit finalizate in 2008 vor fi predate cu intarziere.

"Conform datelor oficiale oferite de dezvoltatorii imobiliari, in 2008 ar trebui finalizate aproximativ 5.000 de noi locuinte in 50 de ansambluri rezidentiale, insa o parte nici nu au inceput constructia. Estimam ca maximum 3.000 de noi locuinte se vor finaliza efectiv pana la sfarsitul anului si inca 1.000 sunt in diferite stadii de constructie. Pentru anul 2009, situatia finalizarii locuintelor noi este la fel de incerta. Ar trebui finalizate 7.000 de locuinte noi conform declaratiilor oficiale din presa, insa ne pastram rezerve fata de acest numar de unitati", spune Cristina Gyarfas, analist in cadrul Valuation&Advisory Department al CBRE-Eurisko.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.