Cererea pentru spatii logistice este in continua crestere, cu noi inchirieri de circa 100.000 mp doar in semestrul 1 din 2008, preluarea anuala de spatii logistice fiind estimata in 2008 la 240.000 mp, similar cu nivelul atins anul anterior, potrivit companiei de consultanta Jones Lang LaSalle (JLL)

Reprezentantii Jones Lang LaSalle sustin de asemenea ca marile companiile logistice, retele comerciale si companiile de distributie contribuie majoritar in structura preluarii de spatii logistice.

"Se previzioneaza, in continuare, o migrare a actualilor chiriasi catre spatiile logistice moderne cu amplasare buna, inclusiv catre noile dezvoltari de langa Autostrada A1", sustin analistii de la JLL.
Potrivit acestora, in Bucuresti, in primul semestru al anului, stocul de spatii logistice a ajuns la aproximativ 650.000 mp.

"Estimam ca 370.000 mp se afla in prezent in faza de constructie, ceea ce va duce stocul modern de spatii logistice la peste un milion de metri patrati pana la sfarsitul anului 2008. Activitatea de constructie este puternica in jumatatea nordica a soselei de centura, dar mentionam aparitia parcurilor logistice sau de productie si in jumatatea sudica a soselei de centura", mai spun cei de la LaSalle.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.