Rudele indepartate ale Mariei Antonescu cer judecatorilor Curtii Supreme sa li se recunoasca calitatea de mostenitori ai maresalului Antonescu. Marioara Nicolau, sotia varului Mariei Antonescu, Mihaela Nicolescu si Georgeta Graef, succesoare ale verisoarei Mariei Antonescu, se judeca de aproape zece ani cu Primaria Predeal pentru imobil.

Maria Antonescu a murit in 1956, iar mostenitorii ei, potrivit actelor din dosar, au fost Alexandru si Maria Nicolau, in calitate de veri postdecedati. Vila, evaluata acum la peste un milion de euro, a fost ridicata de Ion Antonescu in perioada interbelica si era din lemn, acoperita cu sindrila. Cand maresalul a fost condamnat la moarte de Tribunalul Poporului, casa a fost confiscata si trecuta in patrimoniul statului.

Instantele care au judecat acest caz, Tribunalul si Curtea de Apel Brasov, au aratat ca nu se poate retroceda aceasta vila, deoarece "a trecut in proprietatea statului prin confiscarea averii, ca urmare a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru dezastrul tarii, prin savarsirea unor crime de razboi".