Pentru a-si cumpara o casa, in conditiile actuale ale pietei imobiliare, romanii ar putea contracta credite pe mai multe generatii, iar rambursarea va fi efectuata si de copiii acestora

Aplicarea noilor norme va restrange accesul la credite. Pentru ca romanul sa poata obtine suma dorita, bancile ar putea oferi finantari ipotecare pe perioade mai extinse.

Noile norme de creditare pe care bancile vor incepe sa le aplice din octombrie vor restrange si mai mult accesul romanilor la creditul dorit. Conditiile din regulamentul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) va reduce simtitor gradul de indatorare si, implicit, valoarea maxima pe care solicitantul vrea sa o imprumute.

Ca sa obtina suma dorita in vederea achizitionarii unei locuinte, creditul ar trebui sa se intinda cu mult peste perioada maxima de 40 de ani, practicata, in momentul de fata, de bancile din Romania.

O locuinta achitata in 60 de ani

Potrivit brokerului de credite Kiwi Finance, o familie cu un venit lunar de 660 de euro, care doreste sa-si cumpere un apartament de 110.000 de euro, va trebui sa ia un credit de 88.000 de euro pe o perioada de 63 de ani. "Vedem o posibila prelungire a perioadei de creditare de la 40 de ani, in prezent, la circa 50-60 de ani", este de parere Anca Bidian, directorul general al Kiwi Finance.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.