Criza economica mondiala va afecta si piata imobiliara din Romania, insa intr-o mica masura, iar asemenea fluctuatii ar putea contribui la o maturizare si asezare a pietei, considera reprezentantii din domeniu. Totusi acest lucru nu va conduce la o scadere a preturilor locuintelor noi, costul materialelor de constructii si al fortei de munca crescand in ultima perioada, sustin reprezentantii Uniunii Nationale Imobiliare
Dezvoltatorii imobiliari din Romania considera ca, in prezent, piata autohtona incepe sa se aseze si sa intre pe un fagas normal. „Situatia de la noi nu a fost una de criza propriu-zisa, ci inceputul unui proces de maturizare. Nu poate exista o cadere efectiva a pietei, ci o incetinire sau o relansare”, a spus directorul general al companiei Quantum Management & Consulting, Andrei Apetrei.

La randul sau, directorul departamentului rezidential al companiei imobiliare Neocasa, Georgiana Sandu, sustine ca preturile locuintelor au fost afectate mai mult de zvonistica de pe piata decat de criza mondiala. Aceasta mai spune ca, in perioada urmatoare, unii clienti vor iesi din starea de expectativa, iar tranzactiile ar putea fi reluate. Situatia din Romania este una absolut normala dupa criza economica mondiala, sustine si directorul de marketing al companiei Seven Hills, Nimrod Zvik.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.