Vanzarile de apartamente in stadiul de proiect au scazut in Bucuresti la 65-70% in acest an, de la aproximativ 90-95% anul trecut, sustin reprezentantii agentiei imobiliare Re/Max

"Vanzarile de locuinte noi au avut un trend descrescator in acest an, chiar si rate cu 30% mai mici comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in functie de proiect. In Bucuresti, de exemplu, ponderea apartamentelor vandute in stadiul de proiect a scazut la cca 65-70% in acest an, de la aproximativ 90-95% anul trecut", potrivit lui Andrei Marinescu, Broker/Owner Re/Max Magnum, agentie care apartine retelei Re/Max.

In perioada 2005-2007, majoritatea apartamentelor din ansamblurile rezidentiale s-au vandut in stadiul de proiect, dezvoltatorii lansand lucrarile de constructie doar dupa ce atingeau un procent ridicat de vanzare, afirma consultantii Re/Max.

Multe dintre proiectele de mari dimensiuni lansate in anii trecuti au vandut primele stadii inca din faza de proiect, insa, in acest an, desi preturile nu au inregistrat evolutii similare celor ale apartamentelor vechi, dinamica vanzarii apartamentelor noi a incetinit, ca si in cazul imobilelor vechi.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.