Dezvoltatorul austriac Immoeast, cel mai mare investitor imobiliar din piata locala si din Europa Centrala si de Est, va stopa o parte din proiectele anuntate, inclusiv in Romania, si va opri din bugetul de 4,4 miliarde euro alocat acestora cel putin doua miliarde de euro, cu scopul de a asigura lichiditati societatii, a anuntat vineri compania

Cel mai mare jucator din piata imobiliara locala stopeaza o parte din proiecte Aceasta decizie, care a fost luata, potrivit analistilor, inca de joi, odata cu prezentarea rezultatelor financiare din primul trimestru, va duce la o stopare a lucrarilor anumitor proiecte imobiliare si chiar la anularea unora, in special in Romania.

"Acest lucru poate fi realizat prin intarzierea sau anularea unor viitoare etape ale unor proiecte anuntate si prin amanarea sau anularea proiectelor intarziate, dar aflate inca in stadiu de planificare. Cu toate acestea, proiectele aflate deja in stadiu de constructie vor fi continuate cu siguranta", se arata intr-un comunicat al Immoeast.

Immoeast, parte a grupului Immofinanz, este unul din cei mai mari proprietari de proiecte imobiliare in tarile foste comuniste din Europa. Portofoliul european al companiei are o valoare mai mare de 10 miliarde euro si a inregistrat o depreciere in acest an.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.