Pe ultima suta de metri de mandat, liberalii pregatesc un tun imobiliar de miliarde de euro. Vanat acerb de companiile imobiliare, pentru terenul de peste 180 de hectare, care valoreaza in prezent minimum doua miliarde de euro, Aeroportul International Baneasa ar putea fi inchis de la sfarsitul anului 2010
Aceasta in conditiile in care proiectul construirii unui nou aeroport care sa preia zborurile low-cost este doar pe hartie, iar accesul spre Aeroportul Otopeni este aproape inaccesibil, din cauza traficului urias si a lucrarilor fara sfarsit la carosabil si la constructia pasajului subteran.

Potrivit unui document guvernamental, aflat in posesia ziarului „Gardianul“, autoritatile au in vedere inchiderea Aeroportului Baneasa pentru traficul comercial de la 1 ianuarie 2011. Oficiali din cadrul Directiei Generale a Aviatiei Civile (DGAC) spun ca „documentul poate fi modificat”. „Traficul comercial operat cu avioanele Airbus sau Boeing trebuie restrictionat. Acest aeroport trebuie sa functioneze pentru avioane de capacitate mica cum sunt zborurile de protocol, SMURD sau Politie. Cine vrea sa zboare de pe un aeroport din centrul orasului trebuie sa plateasca.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.