Proprietarii cladirilor publice in stare avansata de degradare, cu risc de prabusire, aflate in clasa I de risc seismic, vor fi obligati sa le consolideze, se arata intr-un proiect de ordonanta initiat de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL)
Proiectul prevede obligativitatea consolidarii acestor cladiri in termen de maximum doi ani.
„Nu ne putem juca cu viata oamenilor. Aceste cladiri apartin fie de primarii, fie de proprietari, fie sunt revendicate. Indiferent cine este proprietarul, acesta va trebui ca, in termen de doi ani de la efectuarea expertizei si notificarea posesorilor, sa reabiliteze cladirea. In caz contrar, proprietarul va primi sanctiuni de ordin financiar sau chiar penal, daca se intampla accidente ce afecteaza trecatorii”, a declarat ministrul dezvoltarii, Laszlo Borbely. Mai mult, potrivit ministrului, acele cladiri aflate in stare avansata de degradare, care nu vor fi consolidate, vor putea fi expropriate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.