Apartamentele vechi din cartierele bucurestene precum Militari, Pantelimon sau Rahova sunt cele mai afectate de turbulentele de pe piata imobiliara

Si romanii care lucreaza peste granita pun umarul la declinul cererii de apartamente. Fenomenul se observa mai ales in provincie unde acestia reprezentau o buna parte din clientii agentiilor imobiliare.
„Capsunarii" au decis ca o casa in Romania este o investitie care poate sa astepte, iar multi dintre cei care poseda deja proprietati „inunda" cu oferte paginile de mica publicitate.

Specialistii sustin ca un apartament de doua camere din cartierul bucurestean Vitan va costa, in cursul anului viitor, aproximativ 65.000 de euro, fata de 90.000 in acest an.

Dupa mai bine de un deceniu in care investitiile imobiliare au adus castiguri similare celor promise de jocuri de tip Caritas (vezi graficul), lucrurile se schimba dramatic.

Pe o piata in care zvonurile sunt legea,devine evident ca preturile locuintelor au luat-o la vale si tot mai multi romani amana momentul achizitionarii unei case. Pana la ce nivel vor scadea pretentiile proprietarilor si ce se intampla pe piata apartamentelor noi sunt intrebarile zilei. Opiniile jucatorile din piata converg catre un unic punct comun. Reasezarile de pret sunt inevitabile.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.