Suprafetele apartamentelor noi vor trebui sa respecte dimensiunile legale.
In ultimul an, analistii imobiliari remarcau faptul ca dezvoltatorii reduc suprafetele locuintelor destinate clasei de mijloc pentru a putea scoate pe piata produse la preturi accesibile pentru clienti. De fapt, pentru a nu reduce pretul pe metrul patrat construit se apela la acest artificiu care asigura o vanzare mai rapida a apartamentelor fara a se face vreo concesie financiara. Asa au aparut pe piata garsoniere cu o suprafata construita de 33-34 mp, apartamente cu doua camere de 55-60 mpc sau apartamente cu trei camere de 80 mpc. Trebuie specificat faptul ca, in general, suprafata utila reprezinta doar 80% din suprafata construita.

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a elaborat un act normativ care reglementeaza ce suprafata trebuie sa aiba locuintele construite de acum inainte atat de investitorii privati, cat si de autoritati.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.