Chiria medie anuala platita de un brand pentru a fi prezent pe Fifth Avenue este de aproximativ 38 de milioane de dolari

Cand o adresa depaseste statutul de simplu amplasament si devine deja un brand, preturile de inchiriere a spatiilor de retail din acea zona ating sume inimaginabile.

Asa se intampla in cazul celebrului Fifth Avenue, unde chiriasii platesc lunar nu mai putin de 1.500 de dolari pentru un picior patrat (putin peste 30 de centimetri patrati). Astfel, un metru patrat este inchiriat cu peste 4.921 de dolari.

Bulevardul newyorkez este cunoscut ca fiind cel mai costisitor pentru retaileri. Nume celebre ale industriei vestimentare sunt dispuse sa aloce sume fabuloase, de ordinul milioanelor de dolari, pentru prezenta in cea mai aglomerata zona de cumparaturi din Statele Unite ale Americii.

Potrivit revistei „Forbes", multe dintre magazinele de pe aceasta artera au, in medie, o suprafata de 650 de metri patrati. Astfel ca o companie plateste chiar si 38 de milioane de dolari chiria pe an. De aproape sapte ori mai mult decat profitul net din 2007 al celui mai mare retailer de incaltaminte roman, Leonardo.


6.500 de dolari, chiria pentru un metru patrat pe Fifth Avenue

Foarte costisitor. Dar nu sunt semne ca adresele etalon ale retailului mondial, precum New Bond Street din Londra, Ginza din Tokyo sau Champs-Elysees din Paris, ar da semne de ieftinire. Recent, brandul american Abercrombie & Fitch a semnat un contract de inchiriere a unui spatiu de pe Fifth Avenue pentru mai mult de 6.500 de dolari pe metru patrat.

Abercrombie & Fitch este unul dintre cei mai mari retaileri al carui target il reprezinta tinerii si adolescentii. In Europa, compania opereaza un singur magazin, la Londra.

Locul al doilea intr-un clasament al celor mai scumpe adrese din lume il ocupa artera Causeway Bay din Hong Kong. Un metru patrat inchiriabil costa lunar aproape 3980 de dolari. Bulevardul este ocupat mai ales de marci japoneze.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.