Septembrie calduros. Intr-un decor simplu, clasic, aproape auster, la Cafepedia din Romana, ma intalnesc cu proprietarul cafenelei, Catalin Mahu. Eu ma intorc de la o conferinta, el, de la yahting din Grecia.

Doua plante decorative mari, cateva tablouri cu autor necunoscut si un candelabru auriu „foarte scump" imi tin companie in salonul pentru fumatori in timp ce il astept pe Mahu. „Connaisseur-ul" targetat de lantul de cafenele, care isi da intalnire cu „o cafea de calitate", sta la una dintre mesele joase din lemn, de langa mine.

Mahu, sau managerul care stie ca cele mai bune bucate le mananci la mama, spune ca l-a tentat real estate-ul, dar nu poate intra in „morisca achizitionarii, daramarii si reconstruirii". Strategia omului de afaceri in acest domeniu vizeaza achizitionarea de proprietati cu scop investitional.

Citeste si:

Colectie de apartamente si de terenuri

Are in portofoliu cladirea Clujeana din centrul vechi al Bucurestiului, evaluata la sapte milioane de euro, o serie de apartamente vechi, mai multe terenuri, printre care unul in Pipera, a carui valoare depaseste 1,5 milioane de euro.

„L-am cumparat acum trei ani pentru a construi niste depozite acolo. Urmeaza sa il vand la un moment dat, pentru ca zona a devenit prea rezidentiala, iar planurile mele nu i se mai potrivesc", spune zambind si fara urma de regrete. Cu toate acestea, este interesat in continuare sa achizitioneze atat terenuri, cat si locuinte.
Nu ia in calcul, insa, posibilitatea de a deveni dezvoltator imobiliar. Nici in postura de rentier nu se imagineaza. Niciunul din apartamentele pe care le detine nu este inchiriat si nu intentioneaza sa le scoata pe piata de profil.