De la inceputul anului, apartamentele vechi din Capitala s-au ieftinit cu pana la 20%, in timp ce preturile celor noi au stagnat

Pana nu de mult, pretul unui metru patrat construit intr-un apartament „comunist" era mai ridicat decat intr-un ansamblu proaspat construit. Blocajul de pe segmentul locuintelor vechi a determinat insa rasturnarea balantei in favoarea noilor oferte locative de pe piata.

Desi tranzactionate per ansamblu la preturi comparabile, raportate la costul unui metru patrat, locuintele vechi au fost, o buna bucata de vreme, semnifi cativ mai scumpe decat cele noi. Blocajul de pe segmentul apartamentelor vechi a dus insa la remodelarea radicala a acestui raport.

Andrei Apetrei, director general Quantum Consulting & Management (QCM), subliniaza ca unele apartamente noi sunt acum si cu 20% mai scumpe decat cele vechi situate in aceeasi zona. La aceasta situatie s-a ajuns deoarece, de la inceputul anului, cele din urma s-au ieftinit cu valori cuprinse intre 5 si 20%, in timp ce preturile celor dintai au stagnat.


La egalitate s-a ajuns in luna aprilie a anului 2008

Aceasta rasturnare de situatie vine dupa ce, potrivit datelor Colliers, cele doua piete s-au confundat ca pret mediu pe metrul patrat construit (incluzand terasele si TVA-ul) in luna iulie a anului 2007 si, din nou, in luna aprilie a acestui an.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.