Multe dintre agentiile de cartier se inchid din cauza faptului ca nu se mai realizeaza tranzactii.
Criza imobiliara a lasat fara loc de munca zeci de mii de agenti imo¬bi¬liari din toata tara, deoarece multe agentii imobiliare s-au inchis. Cele mai afectate sunt agentiile imobili¬a¬re de cartier, pentru care lipsa tranzactiilor cu apartamente inseamna prac¬tic lipsa veniturilor. Nu acelasi lu¬cru se poate spune despre agen¬tiile mari, care activeaza si pe segmentul comercial sau pe cel al imobilelor de lux. In prezent, agentiile ca¬re supravietuiesc obtin bani din in¬chirierea de apartamente.

Sectorul imobiliar este printre ce¬le care au inregistrat o scadere consistenta a numarului de angajati. Ast¬fel, conform Institutului Natio¬nal de Statistica, daca in trimestrul al patrulea din anul 2006 in secto¬rul imobiliar lucrau 327.203 per¬soane, in trimestrul al patrulea din anul 2007 numarul acestora a sca¬zut la 268.275 de persoane.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.