Numarul tranzactilor si costurile de constructie pe segmentul rezidential au continuat sa creasca si in prima jumatate a acestui an, insa sentimentul de incredere in constructii a scazut in toate tarile din regiune, inclusiv in Romania, au explicat specialistii reuniti astazi la Salonul Imobiliar Bucuresti.
"Volumul tranzactiilor pe segmentul rezidential a crescut in primul semestru al acestui an, iar tranzactiile cu credit ipotecar au crescut de la 10 la 18%. Calculat pe toate segmentele, numarul tranzactiilor este de 9-10 ori mai mare decat numarul creditelor ipotecare", a afirmat Ion Dragulin, seful directiei de stabilitate financiara a BNR.

Conform datelor BNR, la nivelul populatiei, intentia de achizitie a unei case in urmatoarele 12 luni nu s-a deteriorat semnificativ, in schimb sentimentul de incredere in constructii a inregistrat o deteriorare in toate tarile din regiune, inclusiv Romania, singura exceptie fiind Bulgaria, unde s-a mentinut un trend uniform.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.