Aceste dispozitive pot fi instalate si in interiorul oraselor pentru a furniza energia necesara iluminatului stradal. Pozitionata la o inaltime de cel putin 12 m, intr-o regiune unde vantul bate cu aproximativ 7 m/s, noua turbina eoliana poate produce pana la 500 kW pe an. In plus, Energy Ball va costa mai putin decat o turbina conventionala.

  • Suedezii au creat o turbina eoliana inovativa care poate fi amplasata pe case sau in mijlocul orasului
Noua turbina, care arata ca o sfera, functioneaza cu vanturi de slaba intensitate, nu face zgomot si va fi mai ieftina decat una conventionala.

Exista multe surse de energie regenerabila care pot oferi o alternativa la combustibilii fosili. Energia vantului, a soarelui sau a valurilor va inlocui petrolul in viitor. Specialistii in energie considera insa ca una dintre marile provocari consta, de fapt, in gasirea celor mai eficiente si mai ieftine surse de energie alternativa.

Turbinele eoliene reprezinta unul dintre instrumentele care vor furniza, pe viitor, o parte din necesarul de energie "verde". Totusi, aceste turbine au inca nenumarati contestatari. Multi se plang ca sunt prea zgomotoase, ca altereaza ecosistemele din perimetrul in care sunt amplasate, ca au un aspect dezagreabil sau ca nu pot functiona decat acolo unde bate tare vantul.

  • Fara poluare fonica