In afacerea in care Grupul GRIVCO a reusit sa inhate 2.600 de hectare agricole pe mai nimic, a fost “pacalita” si Academia Romna. Terenul respectiv, care apartinea Institutului de Cercetare si Inginerie Tehnologica pentru Irigatii si Drenaje Baneasa, a fost trecut in 2007 la academie.

Desi s-a schimbat administratorul, pe “chiriasul” GRIVCO nu l-a putut nimeni scoate din schema. Mai mult decât atât, GRIVCO a devenit arendas cu acte in regula pe 20 de ani. A incercat acest lucru Agentia Domeniilor Statului si s-a trezit actionata in instanta de oamenii lui Dan Voiculescu. GRIVCO spera astfel sa mai stoarca niste bani de la buget.

Contractul de asociere in participatiune incheiat in august 2001 de societatea familiei Voiculescu cu Institutul de Cercetare si Inginerie Tehnologica pentru Irigatii si Drenaje Baneasa (ICITID), judetul Giurgiu, era valabil zece ani. Cei de la GRIVCO au incercat sa isi ia toate masurile ca indiferent de ce legi noi sau reglementari ar interveni ulterior, GRIVCO sa ramana cu terenul in folosinta sau sa aiba drept de preemptiune la cumparare. Si ceva a intervenit. La 28 august 2007, Agentia Domeniilor Statului incheie cu Academia Romana un protocol de predare–preluare a terenurilor din Baneasa, Giurgiu. Din partea Academiei, protocolul a fost semnat de catre prof.univ.dr. Alexandru T. Bogdan, presedintele executiv al Fundatiei Patrimoniu a Academiei Romane. In protocol se stipuleaza ca predarea-preluarea celor 2.600 de hectare se face la cererea Academiei Romane in mod gratuit. Scopul: “...pentru desfasurarea programelor de cercetare stiintifica si inovarea tehnologica in scopul dezvoltarii rurale durabile”.

Arenda simbolica
Academia Romana, recte prof.univ.dr. Alexandru T. Bogdan, are placuta surpriza sa se trezeasca imediat dupa preluarea terenului cu chiriasi in batatura.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.