Pal, fier forjat, ratan si chiar cuart, acestea sunt materialele ce nlocuiesc deja clasicele piese de mobiler din lemn masiv

Importatorii de mobila prefera culorile electrizante si formele ciudate, in timp ce producatorii autohtoni pun accent pe confort.

Ingeniozitatea designerilor de mobilier pare sa nu aiba limite: canapele si chiar lumanari cu cristale Swarovski, pat din cuart, fotolii din fire de alama impletite, roz puternic, culori electrizante, toate sunt la moda acum. Pentru cei cu foarte multi bani insa.

La portofele mai subtiri se "asorteaza" materiale alternative lemnului masiv: pal, fier forjat si chiar ratan. Cei mai conservatori se pot regasi in mobilierul in linii moderne, dar simple, sau in stil baroc, din lemn de cires, nuc sau tei. Cert este ca lemnul masiv si pielea nu par sa mai fie pe gustul producatorilor.

In week-endul trecut s-a stabilit ce se poarta si ce a iesit din tendintele modei in materie de mobilier, la targul dedicat de Romexpo. Cei mai multi dintre producatorii si importatorii de mobilier isi asigura vanzarile pe un an intreg de pe urma comenzilor preluate in cele cateva zile de expozitie.

Fite de top: sa dormi pe Swarovski

Pat de 100.000 de euro. Se vinde pe piata romaneasca, importat din Italia, si a fost prezentat la Romexpo. Este atat de scump pentru ca la baza este produs din cuart, salteaua are latex, iar la cap are o biblioteca din fier, in forma unei litere – la alegerea clientului. Si nu este singurul exponat "exotic".

O lumanare de 7.000 de euro, despre care se spune ca ar fi cea mai scumpa din lume, o canapea din fire de alama impletite, fotolii ale caror manere imita chipul unui om, tablou din ceara cu boabe de cafea embosate.Toate, la preturi ametitoare.

Dar, ceea ce pare sa fie vedeta acestui an in materie de mobilier, nu este niciunul din produsele de mai sus, ci canapelele cu Swarovki.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.