Vremea speculatiilor imobiliare, cand se puteau face profituri de pana la 300%, a apus in Romania, aceasta sansa fiind luata acum de tari precum Albania, Ucraina sau Moldova. Insa nici piata locala nu stagneaza si exista tatonari din partea fondurilor de investitii, care asteapta alegerile din luna noiembrie pentru a-si decide intrarea in Romania, a explicat Andrei Apetrei, CEO al companiei Quantum Consulting & Management (QCM).

CEO-ul QCM afirma ca, in prezent, pe piata se simte un sentiment de incertitudine, care se va sfarsi in luna noiembrie, cand vor fi alegeri guvernamentale, fapt ce ar putea influenta evolutia pietei.

"Pana la sfarsitul anului 2008 vor exista tatonari din partea unor fonduri de investitii din Marea Britanie, Grecia si Statele Uite, insa pana la noile alegeri probabil niciunul nu va misca un deget. Alegerile pot schimba piata imobiliara, pentru ca daca se consolideaza PD-ul este o afacere, iar daca este ales PSD-ul este cu totul alta afacere. Trebuie sa stii cine este stapanul, asa este peste tot in lume”, ne-a spus Andrei Apetrei.

Potrivit acestuia, alegerile din luna noiembrie i-ar putea afecta si pe cei care investesc acum in zona de sud a Bucurestiului, atrasi de ideea noului aeroport. "Daca noul guvern va spune ca nu facem aeroportul acolo, pentru ca nu este fiabil, toti cei care au investit in sudul Capitalei vor pierde”, a afirmat oficialul QCM.

"Le recomand clientilor sa investeasca in Albania"


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.