Zona cuprinsa intre bulevardul Lapusneanu si strazile Soveja si Barbu Delavrancea nu este un cartier propriu-zis al Constantei. Agentii imobiliari o considera insa un tot unitar, desi ea cuprinde parti din Tomis III, Trocadero, Anadalchioi si Tomis Nord

  • Sudul Constantei, interzis constructiilor

Terenurile pretabile constructiei de locuinte noi sunt tot mai rare in orasul de pe malul marii. Iar sudul este ocupat de zone industriale. De aceea, dezvoltatorii s-au orientat cu precadere spre nord.

Cele mai multe noi santiere din Constanta se gasesc in aria cuprinsa intre bulevardele Aurel Vlaicu, Alexandru Lapusneanu si strada Barbu Delavrancea. Teren pentru noi constructii este din belsug in sud. Peste 450 de hectare ar putea fi folosite, teoretic, pentru dezvoltari imobiliare.

Solul este insa poluat. „In curand, va fi rentabila si operatiunea de depoluare a solului, asa incat s-ar putea sa vedem in viitor, peste minimum 10 ani, constructii noi in zona", spune Adrian Cornea, consilier vanzari al Euroest.


  • Preturi si dotari
Din punctul de vedere al potentialilor clienti pentru locuinte noi, Constanta sta bine. Populatia celui de-al doilea oras al tarii este, oficial, de 310.000 de locuitori, dar in mod normal sunt aproximativ 450.000 de oameni care locuiesc in zona metropolitana Constanta, cu buletine de Navodari, Ovidiu, Agigea sau alte localitati invecinate. Acest numar reprezinta peste jumatate din populatia totala a judetului, care se ridica la 750.000 de locuitori.

Ansamblul rezidential cu cele mai multe apartamente este Flamenco, dezvoltat de Gran Via. In prima faza, vor fi construite peste 900 de unitati locative, distribuite astfel: 208 garsoniere, 289 de apartamente cu doua camere, 277 de spatii cu trei camere, 133 de unitati locative cu patru camere si 12 duplexuri. Garsonierele costa intre 68.000 si 90.000 de euro, la suprafete cuprinse intre 38 si 46 de metri patrati.

Pretul unui apartament de doua camere este de minimum 94.000 de euro, la o arie de 54 de metri patrati, in timp ce la trei camere in suprafata de 69 de metri patrati costul minim este 130.000 de euro. Cel mai scump apartament de patru camere costa 192.000 de euro.

Apartamentele de tip duplex costa cel putin 290.000 de euro. Locuintele sunt distribuite in cinci blocuri de 20 de etaje, care vor fi predate cate unul la sase luni, incepand cu ianuarie 2009 si terminand cu ianuarie 2013. Locurile de parcare nu sunt incluse in pret si costa 4.000 de euro bucata la exterior, 6.000 de euro cele exterioare acoperite si 9.000 de euro cele subterane.

Un alt ansamblu rezidential, situat in cartierul Anadalchioi, este Central Apartments, dezvoltat de compania Westhouse.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.