Noul regulament de creditare a populatiei stabilit de Banca Nationala a Romaniei (BNR) va avea ca efect o intarziere a finalizarii tranzactiilor, numarul acestora fiind afectat in mod direct de numarul creditelor acordate, sustin analistii imobiliari
Cum va influenta noua politica a BNR piata imobiliara Directorul diviziei de Credit Management al companiei imobiliare Regatta, Simona Negoita, a declarat ca orice masura adoptata de BNR afecteaza atat bancile cat si clientii acestora, iar noile norme anuntate vor fi aplicabile atat creditelor de consum cat si creditelor imobiliare/ipotecare, insa va fi diferentiata in functie de produse.

"Este normal sa fie asa, de vreme ce creditele de consum sunt negarantate, iar cele ipotecare/imobiliare sunt garantate cu ipoteci asupra imobilelor cumparate. De aceea, ne asteptam ca bancile comerciale sa manifeste o prudenta mai mare in cazul acordarii creditelor de consum decat in cazul creditelor destinate achizitiilor imobiliare. Cu siguranta ca aplicarea normelor BNR va aduce o serie de schimbari si dosarele se vor solutiona cu mai mare greutate, cel putin o perioada de timp si acest lucru se va repercuta intr-o intarziere a finalizarii tranzactiilor", sustine reprezentantul companiei imobiliare, citat de NewsIn.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.