Un scurt raid facut pe santierele din Capitala arata ca nici unul dintre dezvoltatorii imobiliari nu respecta normele europene in materie de confort si civilizatie

Este vorba despre izolarea fonica intre apartamentele de la diferite etaje, dar si dintre apartamente si strada. Pentru ca solutiile tehnice ar ridica pretul lucrarii, firmele se feresc sa mai investeasca si in confortul viitorilor locatari.

Atunci cand vrei sa cumperi o locuinta, tentatia este de a fugi de locuintele vechi din blocurile ceausiste, tip „cutie de chibrit”. Insa locuintele noi, mai elegante, si de la care ai asteptari la nivelul anului 2008 pot fi mult mai proaste decat cele vechi. In acest domeniu nu mai poti fi sigur de nimic, si toata raspunderea pentru rigoarea receptiei cade pe umerii clientului.

Constructorii isi atrag cumparatorii cu machete colorate, fara cusur, insa daca platesti inainte si nu stai in spatele muncitorilor, poti avea surpriza neplacuta a unei lucrari cu o calitate indoielnica. Chiar si cand muncitorii au lucrat constiincios, poti constata ca blocul construit nu mai are garaj sau piscina (desi acestea apareau in macheta).

La Protectia Consumatorului au fost reclamate, de la inceputul anului in Bucuresti, 17 cazuri de constructii care nu corespundeau asteptarilor clientilor. Cumparatorii de apartamente noi reclamau nerespectarea clauzelor contractuale, a termenului de executie, dar si informarea sumara asupra aspectului concret al locuintei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.