Piata imobiliara din Budapesta se confrunta cu aceeasi problema ca si cea din Bucuresti: stagnarea vanzarilor la locuintele noi

Semnele crizei prin care a trecut piata imobiliara din capitala Ungariei sunt vizibile si in ceea ce priveste piata din Bucuresti. In Budapesta, dupa o perioada de crestere spectaculoasa a preturilor, s-a ajuns intr-un stadiu in care aproape un sfert dintre locuintele noi scoase la vanzare nu-si gaseau cumparator.

In prezent nu se mai poate vorbi despre decalaje de pret intre Budapesta si Bucuresti, desi, in urma cu cativa ani, preturile din capitala Ungariei erau mai mari. In acest an, si vanzarile de locuinte noi din Bucuresti au fost sub cifrele inregistrate anul trecut, iar cei mai multi dintre jucatorii de pe piata asteapta toamna pentru a vedea daca se va prelungi criza imobiliara sau a fost vorba doar de o scadere sezoniera a vanzarilor.

Conform unui studiu realizat de UniCredit, preturile au crescut spectaculos in capitala Ungariei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.